Ny praktbok om Landvik i Middelalderen

Boka selges for 450 kr på på Kiwi Bergemoen torsdag 27. oktober fra 14:00 – 17:00 og på Landvik Bygdehus lørdag 29. oktober fra 11:00 til 13:00.

Reportasje fra Grimstad Adressetidende 17.10.22:

Første bind av «Liv og lagnad i Landvik» av Johannes Havstad kom i 2008, og tok for seg førhistorisk tid. Etter flere års arbeid foreligger nå bind nummer to. Det tar for seg middelalderen, og er ført i pennen av Sveinung K. Boye. Historikeren med middelalderen som spesialfelt smiler bredt når han sammen med leder for bokprosjektet, Olav Inge Sandnes, og bidragsyter Astrid S. Sandkjær i Landvik historielag viser frem den splitter nye boken.

Det ferdige resultatet er en svært innholdsrik bok som gir en bred historisk fremstilling av Landvik i middelalderen fra år 1050 og frem til 1536/37, altså reformasjonen. Ikke bare kaster den lys over store utviklingstrekk, som å gi oversikt over hvilke gårder som ble lagt øde av svartedauden, den tar også for seg noen enkeltpersoner og konkrete hendelser, som til nå har vært lite omtalt.

Boken er rikt illustrert, noe som har vært et bevisst valg for å gjøre den så lesevennlig som mulig. Det finnes naturlig nok ingen fotografier fra middelalderen, men flere lokale motiver fra tidlig 1900-tall er tatt med. Dette er fordi levesettet den gang på noen områder kanskje hadde mer til felles med middelalderen enn med vår tid. Ikke minst gjelder dette landbruk og husdyrhold.

Lenke til hele artikkelen:

https://www.gat.no/nyheter/i/O88rEE/forteller-om-angrepet-paa-landvik-og-om-presten-som-ble-drapsmann

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.